Årets første drektighet!

13.06.2023

For de som har fulgt oss lenge nok så vet dere at Talwanda er en gud når det kommer til fertilitet!

Dette er første året vi har inseminert Talwanda på føllbrunst.
Når hun ble sjekket var prognosene for at vi skulle få henne drektig ikke så bra, men vi tenkte at vi gjorde et forsøk uansett.

Hingst ble valgt. Seminen be sendt fra Belgia og ankom dagen etter. Talwanda ble inseminert og igjen var vi så der på om det kom til å gå, fordi hun egentlig ikke var helt klar etter å ha fått Centio.

Alle som driver med avl vet at de 18 dagene mellom inseminering og første sjekk er de LENGSTE dagene noensinne. På denne tiden rekker vi å tenke igjennom valgene, hva vi skal gjøre hvis hoppa ikke er drektig. Du går fort å dobbeltsjekker etter tegn på at den er drektig, for så å tro at hoppa er drektig, for så å bli usikker igjen. Og etter du har gått igjennom alle mulige tanker så har du enda hvertfall 7 dager igjen før sjekk.

Dag 18 kom tilslutt, etter noe som følte som en evighet, og gjett hva?! TALWANDA HAR GJORT DET IGJEN!
1. forsøk, usikkert utfall, drektig.

Nå venter vi altså føll etter GRAND PRIX hingsten Clintrexo Z! Christian Ahlmann sin fantastiske grå!

Clintrexo Z er e: Clintissimo Z x Rex Z x Quidam De Revel og har hoppet til sølvmedalje i EM i Rotterdam, vunnet 5* GP til Villach Treffen, verdenscupen i Mechlin, finalen i Nations Cup i Barcelona og GP i Munster og Wiesbaden!

Termin er i slutten av April. Dette blir kjempe spennende, spesielt siden dette har vært en hingst jeg har drømt lenge om å bruke!