Årets føll er her!

17.05.2023

Etter flere dager med dryppende melk leverte Talwanda et stort brunt hingsteføll på selveste 17.mai! I tillegg på sin egen bursdag.

Stall KHs Centio, som han er døpt, meldte sin ankomst tidlig ettermiddag i varmen. Denne store krabaten var ikke bare enkel, da han var mere opptatt av å galoppere ut av sin mot enn noe annet. Pga dette måtte de få litt hjelp underveis siden det ene benet hele tiden ble sprella så fært med at vi måtte dytte han inn og få tak i bena. Heldigvis, etter noen hektiske minutter kom han sprellende ut. I løpet av ett par minutter var han klar for verden og var på bena.

Dette er aboslutt det raskeste hingsteføllet vi har hatt oppe på alle fire og det blir spennende å følge han videre i den store verden.

Velkommen Stall KHs Centio!

Centio sin far er far er: Charleston (Cascadello I x Cantus x Landadel)
Charleston ble i 2015 seiershingst i Holstein. Han er en langbent hingst, med 3 gode gangarter (herunder fantastisk galopp) og han hopper med stor elasitet og scoop. Charleston konkurrerer p.d.d selv i 145cm klasser. Charleston kommer fra Cascadello I sin første årgang, hvorav Cascadello I selv har plasseringer opp til 1.60cm. Han kommer videre fra en sterk morslinje med en mengde hester i høye klasser. Moren e: Cantus er søsteren til den godkjente 1.50 hingsten Chicago (e:Carthago) og har ved siden av Charleston som sønn b.l.a Chilli con Pepper (e: Con Air) som konkurrerer 150-klasser samt flere andre avkom i 140-145cm. Fra samme stamme kommer også Meredith Michael Beerbaums Bella Dona.

Stall KHs Centio er vil komme for salg.