Vital Mix

Ikke på lager Datovare/BESTSELGER

En lekker og velsmakende müsli.

Velegnet til alle type hester, spesielt hester med problemer med å holde vekten.

Havrefri musli som gi en kontrollerbar energi, og som trygt kan brukes til hester som har lett for å bli heite.

Høyt innhold av Omega 3 fettsyrer - optimerer hestens generelle helse.

Inneholder 20% Linamix.

Kan roe temperamentet hos heite hester

Inneholder Omega 3 fettsyrer som hjelper for immunforsvar og pelsen.

Varmebehandlede råvarer sikrer en høyt opptak av fôret.

Utdypende beskrivelse av Vital Mix:

Vital Mix er et støvfritt müslifôr uten havre.

Den inneholder bl.a presset lucerne, spesialvalsede maisflak, varmebehandlede byggflak, presset hvetekli og ikke minst en høy andel Linamix (20%).

Kombinasjonen av fordøyelig fiber og kontrolleret stivelsesnivå er godt for hestens helse.

Fôrets høye innhold av chelaterede mineraler og det høye innholdet av olje (Linamix) betyr at hesten er dekket på en begrenset mengde kraftfôr, noe som er bra for hestens fordøyelse.

For mange hester er det mest optimale å unngå havre, da stivelsen fra havre opptas veldig fort og resulterer i en rask stigning i blodsukkeret, som igjen påvirker produksjonen av serotonin. Derfor er det enkelte hester som blir "heite" av for mye havre.

Vital Mix har et fornuftig forhold mellom langsom og hurtig energi, noe som er viktig for hestens prestasjonsevne. Hesten får energi til å arbeide optimalt uten å blir heit.

Vital Mix inneholder 20% Linamix, men man kan med fordel supplere med ekstra Linamix ved hardere treningsperioder eller hvis hesten trenger litt ekstra vekt eller hjelp til å bygge topplinjen/muskler.

Linamix virker muskelopbyggende fordi den inneholder mye antioxidanter (E-vitamin og selen), som er fylt med Omega 3 fettsyrer som har mange gode egenskaper..

Linamix inneholder også sikorifibre som er en råvare som ikke finnes i så mange typer hestefôr.

Sikorifibre kommer fra planten sikori (roten av planten). Den har et naturlig innhold av vannoppløselige kostfiber, herunder inulin. Inulin er et fordøyelig, oppløselig fiber og et komplekst karbohydrat med kun 1,5 kalorier pr. gram, men det omdannes ikke til blodsukker. Stoffet kan erstatte enkle karbohydrater i fôr/matvarer og dermed være med til et lavere inntak av kalorier samtidig som den begrenser blodsukkernivået (ved å senke den glykemiske belastning). Dessuten har Inulin ernæringsmessige egenskaper, som fremmer velvære. Blandt disse egenskapene kan det nevnes, at stoffet er sterkt prebiotisk, noe som fremmer en sunn mikroflora og et velfungerende immunforsvar i tyktarmen. Den fremmer også opptaket av kalk.

Kort sagt så holder sikorifibrene magen i orden og sørger for at hesten utnytter fôret sitt optimalt.

Til hester som krever maksimal energi og større utholdenhet anbefales Omega 3 Mix eller Sport Plus Mix.

Velg en variant:

kr 200,00 kr 330,00

Veil.utsalgspris: 440,-