Svart Spisskummen - hva er det og hva hjelper det for?

12.07.2020

Svart spisskummen tilhører den såkalte buttercup-familien og har blitt dyrket i tusenvis av år, spesielt i Midt-Østen, men også i India. Svart spisskummin har hatt et godt omdømme i både det gamle Egypt og India. Med over 100 verdifulle aktive ingredienser, inkludert over 50% flerumettede fettsyrer, omega-3 og omega-6 fettsyrer, vitaminer, enzymer og essensielle oljer, viser det seg at spisskummen er en uvurderlig gave fra naturen, både for mennesker og for dyr.
De små svarte frøene eller oljen kaldpresset fra frøene brukes. Den høye andelen essensielle fettsyrer i svart spisskummen er av spesiell betydning for immunforsvaret. Frøet kan tilsettes fôret, men oljen kan også brukes hos b.l.a avlsdyr.

Svart spisskummen er et krydder som har blitt brukt som et tilskudd i tusenvis av år. Det er flere studier på hvordan svart spisskummen kan påvirke immunforsvaret positivt. Det kan hjelpe kroppen i dannelsen av viktige benmargsceller og fremme interferonproduksjon. Interferon beskytter normale celler mot skadelige effekter av virusinfeksjoner og ødelegger også patologiske celler. Det øker også antall B-celler som produserer antistoffer. I tillegg inneholder svart spisskumminfrø og svart spisskumminolje verdifulle omega-3 fettsyrer, som er kjent for å ha en betennelsesdempende effekt. Svart spisskummen brukes vellykket hos hester med luftveissykdommer, men også ved hudproblemer som sommereksem.

Noen fordeler ved bruk av Svart Spisskummen:

 1. Øker immunforsvaret
  Immunsystemet er designet for å beskytte hesten din mot potensielle sykdommer, virus eller bakterier som truer helsen. Imidlertid er hestens immunsystem kjent for å være ekstremt komplisert. I følge Glen Gamble, DVM, en veterinær fra Riverton, Wyo, er det tre ting som omfatter kompleksiteten til hestenes immunforsvar: stress, ernæring og alder. Øk hestens immunforsvar ved å bruke Svart Spisskummen som hjelper deg med å holde dem sunne og stressfrie.
 2. Anti-bakteriell effekt
  Hestene dine blir utsatt for forskjellige bakterier som finnes i miljøet. I utgangspunktet, med et forbedret immunsystem, kan hesten din avvise dårlige bakterier uten å vise tegn på sykdom. Imidlertid vil det med et utilstrekkelig immunsystem forekomme bakteriesykdommer. De vil duplisere seg og spre seg i hestens kropp. Svart Spisskummen har en antibakteriell effekt som ikke bare forbedrer hestens immunsystem, men også beskytter dem mot de dårlige bakteriene.
 3. Anti-histamin
  Det er to vanligste formene for allergier er: hudallergier og luftveisallergier. Å bruke anti-histamin tabletter som mennesker bruker kan være skadelig for hestene dine. For å unngå mye komplikasjoner for hestens helse, har Svart Spisskummen en egen 'anti-histamin effekt' som kan lette hestens allergiske reaksjoner.
 4. Anti-inflammatorisk
  Den antiinflammatoriske evnen Svart Spisskummen har, kan bidra til å lindre og forhindre alvorlige kroniske sykdommer som leddgikt. Selv må du sørge for at du holder hesten din i bevegelse ved å trene, det kan hjelpe med å lindre leddgikt. Å gi hesten Svart Spisskummen vil styrke ledd, muskler og nervevev.
 5. Krampeløsende
  En sunn hest må ha et sunt kosthold og god ernæring. Å ikke være i stand til å gi riktig næringsrik fôr til hestene dine kan gi et dårligere immunforsvar og kan føre til forskjellige mage- og tarmsykdommer som kolikk, den viktigste medisinske dødsårsaken blant hester. Teknisk refererer kolikk til smertene i hestens mage. Noen ganger er det ikke nok å gi riktig og godt fôr for å tilfredsstille det nødvendige behovet til hesten. Å gi hestene dine Svart Spisskummen kan bidra til et mere komplett kosthold.
 6. Luftveiene
  Luftveissykdommer hos hester og kronisk luftveisinfeksjon forårsaket av en allergisk reaksjon på luftbårne partikler har ofte ingen kur. Forebygging av eksponering for allergener, miljøet og et medikament som gir lindring av luftveiene er vanlige behandlinger. I stedet for å bruke medisin, kan du bruke Svart Spisskummen for hester som et alternativ som er rent og organisk, og som har en positiv effekt på luftveiene.
 7. Insektbeskyttelse
  Svart Spisskummen inneholder mange essensielle oljer som frastøter fluer, klegg og flått. På denne måten kan et tilskudd av Svart Spisskummin fungere som indirekte insektmiddel og bidra til hestens velvære. 

Vi har tilgjengelig både Svart Spisskummen frø OG Svart Spisskummen Olje.

Ta gjerne kontakt med oss for hjelp.