Den eldre hesten - topp tips!

01.05.2020

Når hesten vår blir eldre, er det viktig at vi følger enda mer med på helsen dens!

Når hestene blir eldre, vil kroppen deres naturligvis begynne å bremse opp, og det kan være nødvendig å hjelpe til ved opprettholde normal funksjon av systemene i kroppen. Det kan være at normale sirkulasjons- og lymfatiske funksjoner begynner å avta; lever og nyrer kan bli påvirket, og immunsystemet er kanskje ikke så effektivt lengre. Ofte endres kostholdskravene til å kreve mer protein, mer eller mindre olje, avhengig av om de er i godt ellr dårlig hold, og noen ganger et pre- og probiotikum som kan hjelpe den ved å forbedre fordøyelsen.

Fiber og fôr
Et vanlig problem som de fleste hester møter når de blir eldre, er dårligere tenner, noe som kan ha en betydelig innvirkning på deres evne til å tygge, spesielt lange stamfiber. Med tiden kan dette føre til vekttap, sammen med helsemessige konsekvenser som et resultat av utilstrekkelig fiber eller mangel på næringsstoffer i kostholdet. På grunn av dette er det viktig å ha regelmessige kontroller for den eldre hesten, men også å følge nøye med på vekten deres.
Hvis det blir tydelig at hesten din sliter med å tygge lange stamfiber, inkludert høy og / eller halm, bør du vurdere et høyskifte. Fiberblokker eller mikser er et ideelt valg da de gir mere fiber når de blandes i vann, det vil svulme opp for å fylle en bøtte med mykt, lett fôr.
Hvis hesten din får et pelletert fôr, kan du prøve å legge dette i bløt for å danne en form for mash som vil være lettere for hesten din å spise. Sørg også for at hestens kosthold alltid er balansert, så gi dem et vitamin- og mineraltilskudd. Vitaminer og mineraler er essensielle for alle kroppsfunksjoner, samt energioverføring mellom celler og tilstanden til hud og høver.

Husk! Vi hjelper deg gjerne med tilskudd og kraftfor til din hest