BLOGG/FAGLIG

Karbohydrater er den viktigste delen av hestens kosthold, men den forvirrende delen kommer når vi sier at fiber, sukker og stivelse er ... karbohydrater. Selv om karbohydrater er viktige som en del av hestens diett, er det lurt å vite mer om hva som gjør dem forskjellige og hvordan hver type påvirker hestens fordøyelsessystem.

Visste du at huden er hestens største organ? Den består av flere lag med ektodermal vev som beskytter muskler, leddbånd, bein og indre organer som ligger under. Huden er utrolig viktig, ikke bare fordi den gir beskyttelse, men den er hestens første forsvarslinje mot ytre miljøfaktorer.

Hester er såkalte 'trickle feeding herbivores' som har utviklet seg til å konsumere en diett rik på strukturelle karbohydrater (fiber), men somhar lite løselig polysakkarider (stivelse).

Fiberkilder som høy, halm og gress er avgjørende for et sunt fordøyelsessystem og bør alltid utgjøre hoveddelen av kostholdet. Fiber gir også hesten gode nivåer med...

Akkurat som hos mennesker kan noen hester ha utfordret immunforsvar, noe som betyr at de har økt risiko for å få sykdommer. Et sterkt immunforsvar vil hjelpe hesten å komme seg etter sykdom eller skade og hjelpe det naturlige forsvaret når det er blitt kompromittert.

Fire steg til basic fôring av hest. Her tar vi for oss hvordan man veier/beregner hestens vekt, hva slags bodyscore hesten har og hvordan man beregner scoren, hvilket arbeidsnivå hesten er på og mengde + hvordan man velger type fôr.